Јазик:

Објавено на: 10.10.2019

СВЕТСКИ ДЕН НА ГЛАДТА

Poster-57x82cm

Од 09.10 do 16.10. можете да учествувате во нашата акција по повод Светскиот ден за борба против гладта.

Во нашите маркети во Ramstore Mall, Ramstore City Mall I Ramstore Capitol Mall можете да донирате прехрамбени производи со што ќе им помогнете на оние на кои ваквата помош им е најмногу потребна.

Сите собрани средства ќе бидат донирани во Сите сити – Ајде Македонија.

Да помогнеме сите заедно!

Состојки потребни за пакети со храна:

 
Ориз
Грав
Леќа
Сол
Шеќер
Брашно
Палента (пченкарно брашно)
Макарони, шпагети
Масло
Конзервиран грашок, боранија и мешан зеленчук
Конзревирана риба
Кекси
Супи
Конзервирано овошје
Кечап

Рецепти

види ја рецептата

КУРКУМА – ЛЕК ЗА 100 БОЛЕСТИ

види ја рецептата

ЧОРБА ОД ЦРВЕНА ЛЕЌА

види ја рецептата

ДОМАШЕН ЛЕБ СО БРАШНО ОД НИКУЛЦИ

види ја рецептата

ДЕСЕРТ МУХАЛЕБИ СО КАЈСИИ

види ја рецептата

ПИДЕ СО МЕЛЕНО МЕСО

види ја рецептата

ТОРТИЉА-ГИРО

види ја рецептата

КУРКУМА – ЛЕК ЗА 100 БОЛЕСТИ

види ја рецептата

ЧОРБА ОД ЦРВЕНА ЛЕЌА

види ја рецептата

ДОМАШЕН ЛЕБ СО БРАШНО ОД НИКУЛЦИ

види ја рецептата

ДЕСЕРТ МУХАЛЕБИ СО КАЈСИИ

види ја рецептата

ПИДЕ СО МЕЛЕНО МЕСО

види ја рецептата

ТОРТИЉА-ГИРО