Потребни состојки:
- 1 лажица маслиново масло
- 4 парчиња пилешко филе
- малку сол
- свежо мелен црн бибер
- 1 лажиче сушено оригано
- 3 супени лажици путер
- 3 чешниња лук мелен
- 150 гр беби спанаќ
- 250 мл неутрална павлака за готвење
- 30 гр рендан кашкавал
Припрема:
Во тава ставете го маслиновото масло и пропржете го претходно зачинетото пилешко со сол бибер и оригано. Гответе додека не добие златна боја. Во друга тава ставете го путерот и лукот и пржете околу 1 минута. Потоа додадете го спанаќот и пржете додека спанаќот не почне да се топи. Во смесата што врие додадете ја неутралната павлака и кашкавалот. Намалете го огнот на минимум и варете додека сосот не се згусне. Ставете го пилешкото во тавата и продолжете да го варите заедно со сосот уште 5 минути. Послужете со препечен леб.
Добар апетит!